Salată Libaneză

Ingrediente pentru salată:

  • Mix de salată
  • Valeriană
  • Rodie
  • Ceapă albă
  • Ardei roșu
  • Chifteluțe de năut

Ingrediente pentru dressing:

  • Ulei de măsline
  • Sare, piper
  • Zeamă de lămâie

Ingrediente pentru chifteluțele de năut:

  • 120 g năut nefiert
  • ½ ceapă roșie
  • Un cățel de usturoi
  • Pătrunjel proaspăt – după gust
  • 1 lingură făină (la nevoie)
  • Sare și piper după gust
  • Puțin ulei

Mod de preparare:

  • Puneți năutul la înmuiat pentru cel puțin 12 ore (peste noapte)
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă cu hârtie de copt
  • Scurgeți bine năutul de apă și puneți-l în blender sau robot împreună cu toate celelalte ingrediente din listă. Mixați până obțineți o pastă omogenă.
  • Ungeți palmele cu foarte puțin ulei și modelați chifteluțe cât doriți de mari. Dacă nu se leagă chifteluțele cum trebuie, mai adăugați o lingură de făină, pentru a lega compoziția
  • Așezați chifteluțele în tavă pe măsură ce le formați.
  • Dați tava la cuptor pentru 20 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea timpului de preparare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *