Lapte de pasăre

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laptele de pasăre este unul din deserturile mele preferate din copilărie, așa că am căutat o variantă de a-l face mai dietetic, dar la fel de gustos.

Rețeta pe care v-o propun astăzi are doar 150 calorii/porție, așa că poate fi consumat ca o gustare care să ne îndulcească puțin papilele gustative, dar care să nu ne afecteze silueta.

Am să vă arăt și cum poate fi gata în doar 10 minute, iar găluștele din albuș să iasă aerate și pufoase. 

 

Iată rețeta mea pentru desertul copilăriei…

Ingrediente pentru 2 porții

Pentru sos ai nevoie de:

  • 300 ml lapte de vacă 1,5% grăsime sau lapte vegetal neîndulcit
  • 2 gălbenușuri
  • 2-3 linguri îndulcitor Green Sugar
  • esență de vanilie
  • o linguriță de amidon de tapioca/porumb sau o linguriță de făină

Pentru bulgărașii (găluștele) de spumă ai nevoie de:

  • 2 albușuri
  • o lingură îndulcitor Green Sugar
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Separă albușurile de gălbenușuri și pune-le în două boluri diferite
  2. Pregătește laptele într-o crăticioară mică
  3. Freacă gălbenușurile cu cele 2-3 linguri de Green Sugar, apoi adaugă vanilie după gust și o linguriță de amidon
  4. Pune laptele la fiert, iar când acesta s-a încălzit adaugă amestecul cu gălbenușuri
  5. Amestecă încontinuu pe foc mic, până când sosul de îngroașă, apoi ia sosul de pe foc
  6. Bate albușurile spumă cu un praf de sare, iar apoi adaugă o lingură de Green Sugar și mai mixează un minut
  7. Formează găluștele de spumă cu ajutorul unei linguri și pune-le pe rând într-o ceașcă
  8. Introdu fiecare gălușcă în cuptorul cu microunde timp de 3-4 secunde la putere maximă, iar când acestea s-au umflat, opreșste cuptorul și pune găluștele în sos
  9. Lasă la răcit pentru cca 20-30 minute și servește cu scorțișoară presărată deasupra

Poftă bună! 🙂